Viherkasvit

Viherkasvit ovat nostaneet suosiotaan viime vuosina huimasti, eikä ihme! Ne ovat upea osa sisustusta, ja jokaiselle löytyy jotakin runsaasta valikoimasta. Viherkasvien joukossa on isoja, pieniä, keskikokoisia, pystykasvuisia, pensasmaisia, riippuvia, herkkiä, reheviä kasveja. Puhumattakaan vihreän eri sävyistä, niitä löytyy satoja.

Viherkasveilla voi leikitellä kodin sisutuksessa, ottaa vaikkapa osaksi tilanjakajaa, kehystää ikkunoita ja luoda erilaisia viherasetelmia. Erilaiset ruukut, korit ja altakasteluruukut viimeistelevät sisustuselementin. Myös amppelit ovat supertrendikkäitä, ja riippuva viherkasvi nousee aivan uudelle tasolle vaikkapa upeassa makrameeamppelissa!


Tutustu viherkasvien maailmaan

Monet viherkasvit ovat hyviä raikastamaan ja puhdistamaan huoneilmaa. Viherkasvien eri ominaisuuksiin kannattaa tutustua. Joku viherkasveista viihtyy valoisammassa, toinen viileämmässä ja kolmas karttaa vetoa. Myös kastelussa ja lannoituksessa on eroa lajikkeiden välillä. Pääsääntöisesti vähemmän on enemmän, eli suurin ongelma viherkasvien hoidossa on usein liiallinen kastelu. Kun tutustut tuotevalikoimaamme Viherkasvit-osiossamme, huomaat, että olemme koonneet tiivistetyt hoito-ohjeet eri lajikkeillemme.

Keväällä on ohjelmassa monelle viherkasville mullan vaihto ja siirtyminen isompaan ruukkuun, ja meiltä löydät myös Kekkilän laadukkaat viherkasvimullat ja erilaisia lannoitevaihtoehtoja. Lisäksi meillä on runsas valikoima ruukkuja ja erilaisia tarvikkeita, miltä kuulostaisi vaikkapa ihana lasinen kastelupallo lempiviherkasvisi juurelle tai metallinen suihkepullo kasvien sumutteluun? Inspiroidu Sisustustarvikkeet -osiossamme!

Image

Apua vasta-alkajalle ja valikoimaa harrastajalle

Oletko aina ollut sitä mieltä, että sinulla on viherpeukalo keskellä kämmentä? Ihailet upeita viherkasveja, mutta et mielestäsi saa niitä kukoistamaan? Tule meille, niin etsitään juuri sinulle sopiva viherkasvi, jolla kokeilla viherkasvien maailmaan sukeltamista! Viherkasvin valintaan vaikuttavat monet asiat, kuten valo-olosuhteet, huonelämpötila, ilmankosteus ja tärkeimpänä tietysti kasvin ulkonäkö ja koko. Jokaiselle löytyy takuulla jotain. Valikoimassamme on aina suosituimpia viherkasveja myös oman tuotantomme ulkopuolelta, hyväksi havaitulta toimittajalta.

Oma valikoimamme pitää sisällään noin 20 lajiketta, lisäksi meillä saattaa olla myynnissä pienempiä eriä erikoisuuksia tai kokeilueriä, joita ei löydy nettivalikoimasta. Aina kannattaa siis tulla katsomaan paikan päälle, kokenutkin harrastaja voi löytää iloisia yllätyksiä myymälästämme.

Image

Kotimaista tuotantoa

Martin Tarhalla on tuotettu kukkivia ruukkukasveja vuodesta 1995, ja nyt nyt kaksi vuotta olemme kasvattaneet myös kotimaisia viherkasveja suomalaisiin koteihin.  Viherkasvien tuotantomme keskittyy alkuvuoteen ja syksyyn, ja vuoden aikana tuotamme noin 16 000 viherkasvia. Lajikkeita on valikoimassamme noin 20, ja lisäksi kokeilemme jatkuvasti uusia lajikkeita. Kuten kukkivissa ruukkukasveissakin, myös viherkasveissa meille tärkeintä on tuotteiden laadukkuus ja valikoima, josta löytyy aina jotain uutta ja erilaista.

Viherkasvejamme löytyy tukkujen kautta kukkakaupoista ympäri Suomea, ja kannattaakin aina kysyä omalta kukkakauppiaaltasi kotimaista viherkasvia. Kaikkia tuotannossa olevia viherkasveja löydät tietysti omasta myymälästämme Oripäästä.

Image

Kestävä tulevaisuus, biologinen torjunta ja vihreät ratkaisut

Toiminnassamme meille on tärkeää suunnata tuotantoamme kohti vihreämpää, kestävää tulevaisuutta. Vastuu luonnosta on meidän kaikkien, ja yrityksenä haluammekin siksi olla osa ratkaisua, emmekä ongelmaa. Puutarhamme lämmitys tapahtuu 100 % paikallisesti kestävästi tuotetulla hakkeella ilman fossiilisia polttoaineita. Pakkausmateriaaleissa suosimme kierrätettyjä materiaaleja ja pyrimme aktiivisesti etsimään luontoa vähemmän kuormittavia uusia ratkaisuja.

Tuotannossamme ylijääneet tai palautuneet materiaalit kierrätetään ja käytetään uudelleen kasveille. Kaikki puutarhallamme käytetty kasteluvesi suodatetaan, kierrätetään ja käytetään uudelleen kasveille, jotta ylimääräisiä ravinnepäästöjä maaperään ei syntyisi. Kemiallisten kasvunsääteiden ja torjunta-aineiden käytön pyrimme aina minimoimaan käyttämällä erilaisia viljelyteknisiä ratkaisuja sekä biologista torjuntaa.

Tervetuloa viherkasvien maailmaan!

Tutustu lajikkeisiimme tästä
Tutustu tarvikkeisiin tästä
Image