Vuoden Laatutuottaja 2023

Ikävä lokakuu on lähes takana! Mutta ensin on juhlan aika, sillä Kauppapuutarhaliitto ry. palkitsi Martin Tarhan vuosikokouksessaan 25.10.23 vuoden 2023 laatutuottajana! Haluamme tietysti juhlia yhdessä asiakkaidemme kanssa, joten järjestämme kakkukahvituksen perjantaina 3.11 Tarhalla,
alkaen klo 9. Lisäksi koko päivän ajan tarjoamme oman tuotantomme ruukkukasvit –20% normaalihinnoista! Nyt on siis erinomainen tilaisuus tulla nauttimaan kukkaloistosta, kahvista ja porkkanakakusta pyhäinpäivänaattona, ja hankkia samalla ihanat viikonloppukukat.

Kotimaiset kasvikset ry. nimeää vuoden laatutuottajat vuosittain jäsenjärjestöidensä esityksestä. Vuoden laatutuottajien nimeäminen aloitettiin vuonna 1994, ja palkinnon tavoitteena on antaa tunnustusta yrityksille, jotka paitsi tuottavat hyvänlaatuisia tuotteita, myös toimivat laadukkaasti ja pitkäjänteisesti. Kotimaiset Kasvikset ry nimeää vuoden laatutuottajat jäsenjärjestöjensä esityksestä.


Martin Tarha on Oripääläinen perheyritys, jonka perustivat Martti ja Tarja Repo vuonna 1995, ja heille luovutettiin vuoden 2003 laatutuottajapalkinto alkuvuodesta 2004. Nykyään yrittäjäpariskuntana toimivat toisessa polvessa Janne ja Petra Repo, ja tänä vuonna heille myönnettiin siis sama laatutuottajapalkinto kuin Martin Tarhalle jo lähes 20 vuotta sitten. Martin Tarhalla on 8 työntekijää ja lisäksi kausityöntekijöitä tarvittaessa lisäkäsinä. Vuodessa tuotetaan erilaisia kukkivia ruukkukasveja 400 000 kappaletta. Päätuotteitamme ovat kiinanruusu, soilikki, joulutähti, hortensia, syklaami, ruusubegonia sekä erilaiset kesäkukat ja amppelit.

 

(Kuvassa Janne ja Petra Repo, Pertti Lundgren, Tuulikki Luontomaa, Päivi Kankaanpää, puutarhakoirat Saku ja Ipa, kuvasta puuttuu Henna Riuttamäki ja Tero Kuosa)

 

Martin Tarhan toiminnassa olemme halunneet painottaa vastuullisuutta niin ympäristön kuin työvoiman suhteen. Olemme yrityksenä pyrkineet tekemään paljon satsauksia löytääksemme
esimerkiksi uusia mahdollisuuksia kierrättää raaka-aineita, ja tarkoituksemme on jatkaa edelleen kehitystyötä siihen suuntaan, että tuotannollamme olisi mahdollisimman pieni hiilijalanjälki.

 

Tervetuloa juhlimaan Vuoden laatutuottaja-palkintoa kanssamme Tarhalle!