Tip tap, tip tap…

Pikkujoulukausi on jo alkanut ja joulukausikin lähestyy kovaa vauhtia! Meillä Martin Tarhalla se tarkoittaa, että joulutähdet ovat vallanneet puutarhan pöydistä ison osan. Tuotamme joka vuosi noin 45 000 kappaletta joulutähtiä, ja lajikkeitakin on noin 50! Meillä on myös joka vuosi kokeilussa uusia lajikkeita ja värejä, joten jokaiselle löytyy varmasti se mieleinen joulutähti valikoimistamme. Kiinnostaisiko keltainen joulutähti? Hehkuvan punaisten, perinteisten joulutähtien rinnalle löytyy myös esimerkiksi kullanhohtoisia, monivärisiä ja kerrottukukkaisia tähtiä. Tähtiä löytyy myös monessa koossa pienestä yksilatvaisesta aina suuriin, monilatvaisiin katseenvangitsijoihin saakka.

Joulutähti on supersuosittu joulukukka ympäri maailman. Joulutähti kasvaa luonnonvaraisena Väli-Amerikassa, ja meillä sen viljelyssä vaaditaan omat konstinsa, jotta saamme juuri jouluna nauttia tähtien hehkuvista väreistä. Joulutähden upea väritys tulee ylimpien lehtien väristä, ja itse kukka joulutähdessä on varsin vaatimaton. Voit lukea lisää joulutähtiemme viljelystä täältä!

Tiesithän, että joulutähti on trooppisen alueen kukka ja siksi myös erityisen herkkä vedolle ja kylmälle? Pakkaamme joulutähdet aina lämpimästi kukkakaupassamme. Melko vähäinenkin veto saa joulutähden pudottamaan kotona lehtensä, joten tämä kukka kannattaa sijoittaa vedottomaan, lämpimään paikkaan. Muuten joulutähden hoito on varsin helppoa, se pitää tasaisesta kastelusta eikä tarvitse kukinta-aikaan lainkaan lannoitteita. Joulutähti on myös maljakossa erittäin kestävä leikkokukka!

Joulutähden myrkyllisyydestä varoitellaan usein. Kuitenkin joulutähti on syötynä vain lievästi ärsyttävä (ja erittäin pahan makuinen), ja maitiasneste saattaa kosketeltuna lievästi ärsyttää osaa ihmisistä. Joulutähti on tuoksuton, joten hajuherkille tämä on loistava vaihtoehto.

Nettisivuiltamme löydät suurimman osan kukkakauppamme joulutähtilajikkeista, mutta paikan päällä kukkakaupassamme lajikkeita ja värivaihtoehtoja on aina hieman enemmän. Tervetuloa tutustumaan joulutähtiimme!