Image

Soilikki

Streptocarpus, eli Soilikki on laajaan Gesneria-sukuun kuuluva huonekasvi, josta on saatu Suomessa iloita jo 1930-luvulta saakka. Soilikki on kotoisin Afrikasta, jossa se kasvaa hieman varjoisemmilla paikoilla luonnonvaraisena.

Soilikille on ominaista sen näyttävät, yksityiskohtaiset ja värikkäät kukat, jotka leijailevat kasvin päällä pitkissä kukkavanoissa.

Jalostustyön tulos

Soilikin kukinnot muistuttavat hieman orkideaa ja niistä löytyy satoja erilaisia muotoja ja värejä. Soilikki risteytyy suhteellisen helposti, joka mahdollistaa tämän erittäin laajan värien, muotojen ja kuvioiden kirjon.

Viljeltävien lajikkeiden pysyvä muoto saavutetaan tuottamalla taimet solukoista laboratoriossa. Valikoimassamme on perinteisten värien lisäksi laaja kirjo erikoisvärejä ja kaksivärisiä lajikkeita, joiden saatavuus vaihtelee eräkohtaisesti.

Soilikkia tuotamme tammikuusta toukokuuhun sekä elo-syyskuussa.

Soilikin hoito-ohjeet

Soilikin hoito on melko helppoa, kunhan otat huomioon vuodenajan ja valon määrän. Kesäisin soilikki kannattaa pitää poissa suorasta auringonvalosta ja sijoittaa se nauttimaan hajavalosta hieman varjoisempaan paikkaan.

Kuuma auringonpaiste voi polttaa sen herkät lehdet ja saa soilikin kuivumaan liian nopeasti. Kastelun tulisi olla tasaista ja aina alakautta tapahtuvaa.

Toisin kuin monet muut huonekasvit, soilikki ei pidä suihkuttelusta, varsinkaan kylmällä vedellä. Soilikille riittää laimea lannoitus.

Image

Luotettava kukkija

Soilikki on suhteellisen helppo ystävä huonekasvina ja sen saa kukkimaan ympäri vuoden. Sen lähisukulaisiin kuuluu Saintpaulia ja Gloxinia, joilla on myös soilikille ominaiset karvaiset lehdet.

Karvainen lehdistö auttaa pitämään ison osan tuholaisista poissa soilikin kimpusta. Pienellä hoidolla ja huomiolla soilikki kukkii vaatimattomissakin oloissa ja palkitsee hoitajansa näyttävillä kukillaan.

Soilikit löydät täältä