Martin Tarha Oy

Martin Tarha Oy on kukkiviin ruukkukasveihin keskittynyt perheyritys Oripäästä. Tuotamme ympäri vuoden kukkia tukkumyyntiin kautta koko Suomen, sekä omaan myyntiin kukkakaupallemme.

Ympärivuotisella tuotannollamme haluamme myös tarjota vakituista työtä mahdollisimman monelle, sillä meistä ammattitaitoinen ja osaava henkilökunta on yrityksen tärkein voimavara. Tuotannossamme meille on tärkeää valikoima ja laatu, jolla haluamme antaa asiakkaillemme mahdollisuuden erottautua massasta.

Image

Puutarha

Puutarhamme on perustettu 1995 ja käytössämme on 5000 m2 kasvupinta-alaa. Puutarhamme pinta-ala on jaettu 7:ään eri yksikköön, joista jokaiseen voimme asettaa kullekkin kasviryhmälle ja kasvualustalle sopivimmat ilmasto-olosuhteet. Viljelymme tapahtuu kouruviljelynä, joka mielestämme on osoittautunut kasvien laadun kannalta parhaaksi vaihtoehdoksi viljellä.

Taimet ja viljelyyn tarvittavat raaka-aineet hankimme yhteistyökumppaneiltamme, joille tinkimätön laatu ja erinomaisuus on yhtä tärkeää kuin meillekkin. Huoneissamme käytämme nykyaikaisia teknologisia ratkaisuja ja seurantaohjelmia, joilla voimme varmistaa lopputuotteen laadun ja kestävyyden sekä tehokkuuden. Valaistuslaitteistollamme pystymme varmistamaan laadun myös talviviljelyssä.

Image

Ympäristö

Yrityksemme valinnoilla ja ratkaisuilla pyrimme ohjaamaan tuotantoamme kohti vihreämpää, kestävää tulevaisuutta. Vastuu luonnosta on meidän kaikkien ja yrityksenä haluammekin siksi olla osa ratkaisua, emmekä ongelmaa. Puutarhamme lämmitys tapahtuu 100 % paikallisesti kestävästi tuotetulla hakkeella ilman fossiilisia polttoaineita. Pakkausmateriaaleissa suosimme kierrätettyjä materiaaleja ja pyrimme aktiivisesti etsimään luontoa vähemmän kuormittavia uusia ratkaisuja.

Tuotannossamme ylijääneet tai palautuneet materiaalit kierrätetään ja käytetään uudelleen kasveille. Kaikki puutarhallamme käytetty kasteluvesi suodatetaan, kierrätetään ja käytetään uudelleen kasveille, jotta ylimääräisiä ravinnepäästöjä maaperään ei syntyisi. Kemiallisten kasvunsääteiden ja torjunta-aineiden käytön pyrimme aina minimoimaan käyttämällä erilaisia viljelyteknisiä ratkaisuja sekä biologista torjuntaa.

Image

Valikoima

Yrityksemme kivijalka on aina ollut valikoimassa. Testaamme mielellämme uutta, emmekä pelkää tarttua haasteisiin. Uusien asioiden ja muutoksen läpikäynti on usein raskasta, mutta parhaimmillaan mielenkiintoista ja hauskaa.

Alati muuttuville markkinoille haluamme tarjota rakkaudella viljeltyjä ruukkukasveja tinkimättömällä laadulla. Erikoisuuksien, uutuuksien ja haastavienkin kasvilajien viljely on aina ollut Martin Tarhalle sydämen asia, ja monella tapaa myös tuotantomme sielu.

Tutustu valikoimaamme
Katso kimput ja asetelmat
Image

Puutarhamyymälä

Kattava puutarhamyymälämme palvelee teitä keväästä syksyyn. Sen suojista löydät kaikki ihanuudet pihaan ja puutarhaan, aina kevään ensimmäisistä sipulikukista syksyn callunoihin.

Saman katon alta löydät myös kaiken tarvittavan pihasi pitkäkestoiseen kukitukseen; mullat, ruukut ja lannoitteet.

Tee kierros puutarhalla
Image

Orvokkini tummasilmä

Puutarhamyymälämme kauden avaa orvokki, tuo kevään ehdoton tähti.
Orvokin suosio ei ole sille langennut suotta, sillä tämä alkukevään ilostuttaja kukkii pirteänä kylmistä säistä huolimatta.

Valikoimastamme löydät tavallisten pieni-ja isokukallisten orvokkien lisäksi myös erikoisuudet; ripsureunaiset Frizzle Sizzlet, Cool Wave-amppelit ja väri-väriin sointuvat kolmentaimen XL-orvokit.

Tutustu valikoimaamme
Image

Kukita kesäsi

Toukokuu on puutarhamyymälämme ehdottomasti vilkkainta aikaa. Oma tuotantomme pitää sisällään kymmeniä erilaisia kukkalajeja, värejä ja amppeleita.

Valikoimastamme löydät perinteiset pihamaan kukkijat kuten pelargoniat, samettiruusut, petuniat ja lobeliat kuin myös trendikkäät heinät ja bataatit. Haemme inspiraatiota uusiin tuotteisiin maailmalta vuosittain. Viime kevään trendi oli härmesalvia, ensikevään on....

Kukitamme paljon myös erillaisia kesän tapahtumia, kuten maatalousnäyttely Okraa, erillaisia musiikkitapahtumia ja tilaisuuksia. Räätälöimme myös sinun kesätapahtumaasi sopivimmat kukat ja asetelmat!

Pyydä tarjous ja kysy lisää
Image

Puraise pala puutarhaa

Toukokuun puolessa välissä avaamme myös meidän pienemmän ulkomyymälämme, jonka pyhitämme erilaisille hyötykasveille. Hyötykasvimyymälämme valikoimaan kuuluvat erilaiset yrtit, maukkaat tomaatit, makeat mansikat, herkulliset kurkut ja paprikat.

Puutarhamme yksi erikoisuuksista on myös varsin laaja valikoima erilaisia ja hieman harvinaisempia chililajikkeita, jotka viljelemme iloksesi puutarhallamme alusta loppuun saakka.

Lue lisää chlieistä
Image

Mullat ja lannoitteet

Kauniisti kukitetun pihan pitäminen loistossaan saattaa joidenkin mielestä tuntua vaativalta ja aikaa vievältä puuhalta. Meiltä löydät avaimet juuri näiden ongelmien ratkaisuun. Korkealaatuiset mullat ja kasvualustat edesauttavat kesäkukkiesi juuriston kasvua ja ilmavuutta, jolloin kasvit pysyvät kauniina pidempään ja kestävät pitkälle syksyyn.

Laadukkailla lannoitteillamme varmistat, että kasvit saavat aina tarvittavat ravinteet tervettä kasvua ja kauniita kukintoja varten. Puutarhamyymälästämme löydät myös kauniit ruukut ja astiat erilaisiin istutusideoihisi.

Tutustu tarjontaan
Image

Syksyn tullen

Anna kukkaloiston jatkua pitkälle syksyyn! Meiltä kestävät syyskukat monissa eri värisävyissä niin sisälle kuin ulos.

Valikoimastamme löydät kukoistavat krysanteemit, hehkuvat syklaamit ja trooppiset kiinanruusut. Syysterasseille syksyn ikisuosikkeihin kanerva, calluna ja hopealanka.

Syksy on oivallista aikaa myös Workshopeille, joissa pääset tekemään itse, ja näet, mitä kaikkea kukista ja kasveista voikaan rakentaa.

Image

Joulu on taas

Vuoden lämmintunnelmallisin juhla on tietenkin joulu! Talven tullessa puutarhaamme värittävät monet erilaiset joulutähtien mallit, koot ja lajikkeet. Perinteisten punaisten ja valkoisten lisäksi viljelemme erittäin laajan valikoiman erikoislajikkeita; useita jopa ainoana Suomessa.

Jouluna tarjoamme myös paljon erilaisia vuoden ajalle ominaisia sipulikukkia, kuten amarylliksia, hyasintteja ja tulppaaneja, sekä muita kauniita joulun odotuksen kruunaajia.

Tutustu joulutähtiimme
Pyydä tarjous asetelmista