Kesäkukat

Hehkuvia pelargoneja, runsaita miljoonakelloja, perinteisiä potunioita, kestävää lumihiutaletta, upeaa dianaa...

Yksivuotiset kesäkukat kruunaavat pihan, parvekkeen ja terassin kesäilmeen. Kesäkukat kukkivat oikealla hoidolla ja oikeassa paikassa koko kesäkauden, monet jopa toukokuusta syksyn ensi pakkasiin!

Ottamalla huomioon muutaman seikan sinäkin onnistut, ja saat kesäpuutarhasi kukoistamaan runsaana koko kasvukauden.


Kasvupaikka

Suunnitellessasi kesäkukkaostoksia, mieti millaiseen paikkaan olet kukkia sijoittamassa. Maahan, ruukkuihin, amppeleihin, parvekelaatikoihin? Valoisaan, paahteeseen, puolivarjoon, varjoon, sateelta suojaan vai avomaalle? Onko paikka suojaisa, tuulinen, kuiva, vai jääkö vesi herkästi seisomaan kasvupaikalle?

Useimmat kasvit viihtyvät valoisassa, paahteettomassa ja vesisateelta suojassa, mutta ääriolosuhteisiinkin löytyy kyllä kasveja! Myös kasvualustalla on merkitystä, ja ruukkuihin ja laatikoihin istuttaessa kasvualustaa voi säädellä, mutta maahan istuttaessa kannattaa miettiä myös maaperän ominaisuuksia.

Savimaa pidättää hyvin vettä, ja on usein varsin hyvä pohja puutarhalle. Kukkapenkissä savimaan ominaisuuksia voi parantaa kääntämällä maan joukkoon puutarhamultaa.

Image

Lannoitus, kastelu ja muu hoito

Kasvien vaatimukset kastelun suhteen saattavat vaihdella suurestikin. Siksi erityisesti ruukkuistutuksissa kannattaa hetki miettiä, millaisia kasveja istutuksiin yhdistelee.

Kaikki kesäkukat hyötyvät lannoituksesta, ja lannoitetta kannattaakin antaa kasteluveden mukana säännöllisesti, ihan vaikka joka kastelukerta. Ruukkuistutuksiin, parvekelaatikoihin ja avomaalle voi myös upottaa vaikkapa kanankakkarakeita syvemmälle multaan, jolloin kasvit saavat ravintoa maaperän kautta. Meillä on myös erikoismultia esimerkiksi pelargoneille, hortensioille ja havuille ja rodoille.

Kasveja valitessa kannattaa myös miettiä, kuinka paljon kukkia itse ehdit tai haluat hoitaa. Ahkeraliisa tai hortensia voi tarvita kastelua päivittäin, kun taas esimerkiksi pelargonit saavat kuivahtaa kasteluiden välissä. Rautayrtti eli verbena kiihdyttää kukintaansa, kun vanhat, kuihtuneet kukat nypitään säännöllisesti pois, kun taas vaikkapa lumihiutale ei kaipaa nyppimistä käytännössä lainkaan.

Jokaiselle löytyy siis jotain!

Tutustu lannoitteisiin ja kasvualustoihin
Image

Ei vain kukkia, vaan myös upeita vihreän sävyjä

Meiltä löydät runsaasti kukkivia kesäkukkia, mutta myös kattavan valikoiman erilaisia heiniä, koristeellisia lehtikasveja ja ulkoistutuksiin sopivia viherkasveja.

Ne sopivat erinomaiset erilaisiin istutuksiin kukkivien kasvien kanssa tuomaan runsautta ja näyttävyyttä, tai voit rakentaa niistä myös supertrendikkään viheristutuksen ulos!

Lehtikasveista löytyy sekä pystykasvuisia että riippuvia lajikkeita, ja vihreiden, punertavien ja valkoisen sävykirjo on näissä kasveissa todella laaja.

Image

Ihana runsaudenpula!

Tervetuloa tarhalle ihastelemaan ja valitsemaan juuri sinulle sopivia kesäkukkia! Voit tutustua valikoimaamme netissä, puodissamme valikoima voi olla vielä hieman laajempi.

Netistä löydät lyhyen kuvauksen jokaisen kasvin lempiolosuhteista, ja linkin tarkempiin hoito-ohjeisiin.

Myyjämme neuvovat ja auttavat mielellään myös kukkien, kasvualustojen ja lannoitteiden valinnassa. Ja toteuta rohkeasti myös omia visioitasi kukkaistutuksista, ja unelmiesi puutarhakesä on täällä!

Tutustu kesäkukkiin täällä
Image