Kausituotteet

Oma tuotanto -osiossamme olemme käsitellet muutaman keskeisimmistä tuottteistamme, mutta vuoden aikaan kaikkien viljelemiemme kasvien kirjo on itse asiassa paljon laajempi.

Haluamme tuotannossamme keskittyä tarjoamaan monipuolisen valikoiman erilaisia, vaihtuviakin kasveja, uutuuksia ja erikoisuuksia. Tässä jokunen suurimmistamme "kausituotteistamme"

 

Soilikki

Pitkät perinteet Suomessa omaava Soilikki on huonekasvina mahtava ystävä! Soilikki on peräisin Afrikasta ja sen huomiota herättävin ominaisuus ovat sen herkät ja yksityiskohtaiset kukat. Leveä, matala lehdistö ja korkeat kukkavanat antavat sille orkideamaisen olemuksen.

Soilikki pitää puolivarjoisesta kasvupaikasta ja pärjää huoneistossa mainiosti. Synkimmän talven aikaan anna soilikin kuivahtaa kasteluiden välissä ja lannoita silloin tällöin. Kuihtuneet kukat voi leikata pois.

Ympärivuotisena se kukkii keväästä syksyyn, talvisin se pitää tauon kukinnasta. Soilikkia viljelemme tammikuusta maaliskuuhun sekä elokuussa.

Image

Ranunculus

Ranunculus eli Jaloleinikki on peräisin välimeren alueelta ja on ehdottomasti talven suloisin kukkija. Pientä pionia muistuttava kukinto kasvaa lehdistöä korkeammalle ja sitä käytetään usein leikkona.

Viljelemme leinikkiä hieman normaalia suuremmissa ruukuissa, useammalla taimella. Viljelyssä pyrimme keskittymään muutoin herkän leinikin kestävyyteen, joka kotona viileään ja valoisaan paikkaan sijoitettuna tuo pitkään iloa.

Keväisin leinikin voi myös istuttaa ulos, mutta se ei Suomessa talvehdi. Kastele leinikkiä vain vähän kerrallaan altapäin, miedosti lannoitetulla vedellä. Leinikkikautemme alkaa vuoden alusta ja päättyy helmikuun lopulla.

Image

Ruukkulilja

Ruukkuliljaa tuotamme pääsiäisen markkinoille keltasen oranssin ja valkoisen sävyissä. Lilja on kotoisin Keski ja Itä-Aasiasta. Nämä mahtava kukkaiset sipulikasvit ovat todellakin näky väriloistossaan!

Käsittele avonaista kukkaa varoen, sillä sen siitepöly tahraa vaatteet helposti. Heteet voi halutessaan myös varovasti poistaa. Sijoita lilja aurinkoiseen, mieluiten viileähköön paikkaan ja kastele sitä tasaisesti.

Lannoitus ei ole liljalle tässä vaiheessa enää välttämätöntä. Kun kasvi lopettaa kukintansa, sen voi leikata ruukuntasolle ja istuttaa ulos. Sopivassa paikassa se nousee ensi vuonna uudestaan kukkimaan!

Image

Chili

Kevääksi yhdeksi erikoisuuksistamme ovat tulleet chilin taimet. Tuotamme hyvässä kasvussa olevia chilejä huhtikuussa myytäväksi neljää eri lajia ja yhteensä yli kahtakymmentä lajiketta, voimakaskasvuisista kompakteihin ja supertulisista
mietoihin lajikkeisiin. Sijoita chili säiden salliessa ulos aurinkoiseen ja lämpimään paikkaan, mieluiten lasitetulla parvekkeelle tai kasvihuoneeseen.

Anna chilien kuivahtaa kasteluiden välissä ja muista lannoittaa tasaisesti. Chilien kasvaessa siirrä ne suurempiin astioihin tai säkkeihin ja muista tukea oksia, sillä useat lajikkeistamme tuottavat kesäksi chilejä kilotolkulla!

Tänä vuonna aloitimme tulisen yhteistyön Poppamies Oy:n kanssa jonka tuotemerkin alta voit löytää meillä viljellyt chilintaimet! Tuotamme syksyyn myös syötäviä miniatyyrichilejä ruukussa, niitä on meillä saatavilla elo-syyskuussa.

Image

Syklaami

Syksyn saapuessa huoneitamme koristavat heleät ja tuoksuvat syklaamit. Tuotamme vuosittain noin 40 000 syklaamia, joista löydät tavallisten syklaamien lisäksi hopealehtiset minisyklaamit, ripsureunaiset erikoisuudet ja pirteät 2-väriset lajikkeet.

Syklaami viihtyy parhaiten viileässä, suoralta auringon valolta suojattuna. Syklaamia tulee kastella niukasti ja lannoittaa vielä niukemmin. Ulos sijoitettuna se pärjää suojaisassa paikassa pitkään, eikä hetkahda pienistä pakkasistakaan!

Image

Kevät

Toukokuun saapuessa puutarhallamme vallitsee tietynlainen "kaaos". Kymmenet eri kasvilajit, kukinnot, värit ja tuoksut valtaavat pöydät ja erilaiset amppelit kukoistavat. Tuotamme kevään ryhmäkasvimyyntiin touko-kesäkuulla noin 120 000 erilaista kukkaa ja amppelia, joista parhaat pääsevät oman myymälämme pöydille.

Joka vuosi voit löytää myös uutuuksia ja erikoisuuksia perinteisten kesäkukkien joukosta, joihin ideoita haemme Euroopan messuilta ja tapahtumista. Ideologiamme mukaan haluamme tuottaa kevääksi tarjolle kasveja, joiden kasvatus kotona olisi mahdollisimman helppoa ja mukavaa.

Kevään kukkien pitäisi mielestämme olla vahvoja ja kestäviä, joiden kanssa on helppoa kokea onnistustuvan kasvatuksen ihme kotonakin!

Image