Kausikukat

Haluamme tuotannossamme keskittyä tarjoamaan monipuolisen valikoiman erilaisia, vaihtuviakin kasveja, uutuuksia ja erikoisuuksia.

Tässä jokunen suurimmistamme "kausikukistamme"

Image

Ranunculus eli Jaloleinikki

Ranunculus eli Jaloleinikki on peräisin välimeren alueelta ja on ehdottomasti talven suloisin kukkija. Pientä pionia muistuttava kukinto kasvaa lehdistöä korkeammalle ja sitä käytetään usein leikkona.

Viljelemme leinikkiä hieman normaalia suuremmissa ruukuissa, useammalla taimella. Viljelyssä pyrimme keskittymään muutoin herkän leinikin kestävyyteen, joka kotona viileään ja valoisaan paikkaan sijoitettuna tuo pitkään iloa. Keväisin leinikin voi myös istuttaa ulos, mutta se ei Suomessa talvehdi.

Kastele leinikkiä vain vähän kerrallaan altapäin, miedosti lannoitetulla vedellä. Leinikkikautemme alkaa vuoden alusta ja päättyy helmikuun lopulla.

Image

Ruukkulilja

Ruukkuliljaa tuotamme pääsiäisen markkinoille keltasen oranssin ja valkoisen sävyissä. Lilja on kotoisin Keski ja Itä-Aasiasta. Nämä mahtava kukkaiset sipulikasvit ovat todellakin näky väriloistossaan!

Käsittele avonaista kukkaa varoen, sillä sen siitepöly tahraa vaatteet helposti. Heteet voi halutessaan myös varovasti poistaa. Sijoita lilja aurinkoiseen, mieluiten viileähköön paikkaan ja kastele sitä tasaisesti.

Lannoitus ei ole liljalle tässä vaiheessa enää välttämätöntä. Kun kasvi lopettaa kukintansa, sen voi leikata ruukuntasolle ja istuttaa ulos. Sopivassa paikassa se nousee ensi vuonna uudestaan kukkimaan!

Image

Syklaami

Syksyn saapuessa huoneitamme koristavat heleät ja tuoksuvat syklaamit. Tuotamme vuosittain noin 40 000 syklaamia, joista löydät tavallisten syklaamien lisäksi hopealehtiset minisyklaamit, ripsureunaiset erikoisuudet ja pirteät 2-väriset lajikkeet.

Syklaami viihtyy parhaiten viileässä, suoralta auringon valolta suojattuna. Syklaamia tulee kastella niukasti ja lannoittaa vielä niukemmin.

Ulos sijoitettuna se pärjää suojaisassa paikassa pitkään, eikä hetkahda pienistä pakkasistakaan!

Image

Huone-esikko

Huone-esikko eli primula obconica on talven ja alkukevään ihastuttava ilmestys. Sen hieman tuoksuvat pallomaiset, usein pastellinsävyiset kukinnot ovat pitkäikäiset, jos sijoitat kasvin valoisaan ja viileään paikkaan.

Kastele esikkoa tasaisesti, päästämättä sitä kuivumaan. Huone-esikot olivat aikoinaan hyvin allergisoivia, mutta nykyiset, meidänkin viljelemämme, huone-esikot ovat allergiavapaita.

Tuotamme huone-esikoita tammi-helmikuussa.

Image

Ruukkukalla eli huonevehka

Ruukkukalla eli huonevehka on erittäin näyttävä ja trendikäs kukka. Sen komeat suppilomaiset kukinnot nousevat lehdistöstä korkealle valoa kohti ja ilahduttavat hoitajaansa pitkään.

Kukinnon voi myös leikata maljakkoon leikoksi. Pidä kalla aurinkoisella paikalla ja kastele sitä tasaisesti, antaen sen kastelujen välissä kuivahtaa.

Kukinnon päätyttyä voi kallan juuripaakun kaivaa ulos ruukusta ja talvehdittaa sen viileässä ja kuivassa. Keväällä kallan voi myös istuttaa puutarhaan!

Tuotamme kallaa vaihtuviin sesonkeihin, pääasiassa pääsiäiseksi.